Stefánia vagdalt, avagy tojással töltött fasírt

  • 2015.05.05.
  • 5

A stefánia vagdalt (vagy más néven: tojásos fasírt) egy sokak által kedvelt darált húsos étel, amely akár melegen, akár hidegen is fogyasztható. A hagyományos receptben szereplő kenyér elhagyásával a szénhidrátszegény / Atkins étrendbe is könnyedén beilleszthető; így bátran ajánlom ezt az ételt ebédre vagy vacsorára, de akár vendégváró hidegtálhoz is.Hozzávalók:2 kg darált sertéshús1 db tojás (nyers)SóBors4 teáskanál pirospaprika (hogy legyen színe)Fokhagyma ízlés szerint (kb. 10 gerezd)5 db főtt tojásZsír vagy olajElkészítés:Dolgozzuk össze a darált sertéshúst egy egész tojással, ízlés szerint sóval és borssal, pirospaprikával, valamint a finomra aprított fokhagymával. Min. fél órán át hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.Tegyük a hús kb. 1/3-át zsírral vagy olajjal kikent tepsibe hosszanti irányban, "félhenger" alakban. Helyezzük a hús közepébe a tojásokat egymás mellé szorosan, majd fedjük be őket a maradék hússal. Vizes kézzel simítsuk el a húst egyenletesen.180 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt süssük 50-60 percig. Ez idő elteltével vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a húst a levével és pirítsuk aranybarnára. Közben néha-néha locsoljuk meg ismét.Tipp: Ízlést szerint apró kockákra vágva egy közepes fej hagymát is hozzá lehet adni a húshoz.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)