Csirkemell csíkok szezámmagos tojásbundában

  • 2015.05.06.
  • 9

Az a fránya panír... ki ne szeretné? :) Sajnos azonban a szénhidrátszegény diétával nehezen összeegyeztethető... Többször tettem már kísérletet egy-egy alacsony szénhidráttartalmú panír elkészítésével, de úgy érzem, ez a tojásbunda az igazi! :) Az étel fűszerezése nemesen egyszerű; ám formabontó alakja játékossá teszi ezt a csirkeételt.Hozzávalók:500 g csirkemellfilé2 tojásMandulaliszt (kb. 50 g)Só
BorsSzezámmag (kb. 2 evőkanál)OlajElkészítés:A megtisztított csirkemellet vágjuk kétujjnyi vastag, hosszú csíkokra. Klopfoljuk ki kissé a hússzeleteket, majd ízesítsük őket sóval, borssal ízlés szerint. Közben készítsük elő a panír alapanyagait: öntsük ki egy tányérba a mandulalisztet, valamint verjük fel a tojásokat, sózzuk meg, és adjuk hozzá a szezámmagot. A húsokat először forgassuk bele a mandulalisztbe, majd a szezámmagos tojásba. Végül bő, forró olajban süssük a húsok mindkét oldalát aranybarnára.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)