Tonhalkrém - 22. blogkóstoló

  • 2015.04.07.
  • 4

Ezt a tonhalkrémet vacsorára készítettem el - gondolván, hogy jó lesz reggelire is. De milyen naiv voltam... ugyanis percek alatt mind elfogyott! :) Amilyen egyszerűen elkészíthető, legalább annyira ízletes ez a tonhalkrém, amelyet a Vöröskaktusz által kiírt 22. Blogkóstoló keretein belül készítettem el. A számomra kisorsolt gasztroblog Csigabige kuckója volt. A megannyi szemet gyönyörködtető (de sajnos cukor és liszt felhasználásával készülő) édesség között bukkantam rá erre az - Atkins diétába is beilleszthető - tonhalkrém receptre, aminek nagyon megörültem, hiszen már rég ki akartam próbálni ezt az ételt. Szuper recept; csupán 2 teáskanálnyi majonézzel bővítettem az eredeti hozzávalók listáját. Biztos, hogy állandó vendég lesz nálunk! :)Ez az étel a Csigabige kuckóján olvasható recept alapján készült.Hozzávalók:185-200 g töltőtömegű tonhal konzervFél fej lilahagyma2 teáskanál mustár2 teáskanál majonéz
1,5 teáskanál citromléOregánóSóBorsAprított petrezselyemAbonett kenyérElkészítés:A tonhal konzervekről csöppögtessük le a lét. Közben vágjuk apró kockákra a lilahagymát, majd egy tálban keverjük össze a halat és a hagymát. Adjuk hozzá a mustárt, a majonézt, a citromlét, illetve 1-2 teáskanálnyi oregánót és ízlés szerint sót, borsot. Végül jól keverjük össze az egészet.Teljes kiőrlésű Abonett kenyérre kenjünk belőle ízlés szerint, díszítésként hintsük meg egy csipet aprított petrezselyemmel és már fogyasztható is!Nemcsak reggelire vagy vacsorára ajánlom, hanem előételként vagy vendégváró falatkákként is felszolgálható!Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)