Rántott sajt szénhidrátszegény zabkorpás panírban

  • 2015.04.29.
  • 0

Íme a tökéletes házi rántott sajt receptje,
amit őszintén ajánlok minden rántott sajt rajongónak! :)
Tökéletes, mert a tejnek és a dupla panírnak köszönhetően nem folyik ki sütés közben a sajt; és azért is tökéletes, mert a szénhidrát-tartalma minimális. A teljes adag ch-tartalma ugyanis 81,3 g, ami - az én esetemben 11 db sajttal számolva - csupán 7,3 g szénhidrátot jelent adagonként.Hozzávalók:700 g trappista sajt1 dl tej
100 g mandula liszt
4 db tojás
100 g zabkorpaSó
Szezámmag (ízlés szerint; kb. 2 evőkanál)Elkészítés:A sajtot vágjuk fel 1-1,5 cm vastag szeletekre. Öntsük ki a panír hozzávalóit külön tányérokba: a tejet, a mandulalisztet, a felvert és sóval ízesített tojást és a szezámmaggal összekevert zabkorpát.A sajtszeletet mártsuk bele a tejbe, majd forgassuk bele a lisztbe (így fog a liszt jól rátapadni a sajtra). Ezután forgassuk a sajtot a tojásba. Most ismételjük meg: forgassuk a sajtot még egyszer a lisztbe, utána pedig a tojásba. Végül forgassuk a zabkorpába.Amikor az összes szeletet bepaníroztuk, tegyük az egészet min. 1 órára a fagyasztóba. Csak közvetlenül sütés előtt vegyük ki. (Én reggel szoktam bepanírozni a sajtokat, és csak délben, sütés előtt veszem ki.)Bő, forró olajban (annyiban, hogy ellepje a szeleteket) addig süssük a sajtokat, amíg aranybarnára pirulnak. Közben fordítsuk is meg, hogy minden oldalról jól átsüljön.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)