Klasszikus uborkasaláta

  • 2015.04.28.
  • 7

A klasszikus uborkasalátához vékony szeletekre kell vágni a megpucolt uborkát, majd besózni. Adni kell hozzá egy kevés ecetet, cukrot (esetünkben cukorhelyettesítőt) és fokhagymát. Én sokféleképpen szeretem az uborkasalátát, de ez az összeállítás az egyik kedvencem, mert a hagyományos éttermi uborkasaláták ízvilágát idézi. Az Atkins diéta alatt kiválóan alkalmas húsok mellé köretként.Hozzávalók:1 kígyóuborka1 nagy gerezd fokhagymaSó1 teáskanál ecet1 dl víz2 evőkanál eritritolTejfölElkészítés:Hámozzuk meg az uborkát, majd uborkaszeletelő segítségével vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, majd alaposan sózzuk be. Min. 10 percig hagyjuk állni, hogy levet ereszthessen. Eközben készítsük el az ecetes öntetet: egy tálkában keverjük össze a vizet, az ecetet és az eritritolt. A 10 perc leteltével alaposan nyomkodjuk ki és öntsük le az uborka levét, majd adjuk hozzá az ecetes öntetet, és jól kavarjuk össze. Tálaláskor egy kis kanálnyi tejfölt adjunk mellé.Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)