Aszalt szilvával, sajttal töltött csirkemell bacon bundában

  • 2015.03.03.
  • 9

Ennek az ételnek a különlegessége az aszalt szilva nem mindennapi ízvilága, amely igazán egyedivé teszi ezt a töltött csirkemellet. A szénhidrátmentes bacon "bunda" - amellett, hogy tökéletesen helyettesíti a panírt - markánsan ízesíti az egész ételt. Bármilyen zöldségkörethez szívesen ajánlom!
Hozzávalók:1 nagyobb (kb. 50 dkg) csirkemellfilé10-15 dkg magozott aszalt szilva20 dkg szeletelt bacon10-15 dkg trappista sajtOlajSóElkészítés:A megtisztított csirkemellet vágjuk nagyobb, de vékony szeletekre, klopfoljuk ki, majd picit sózzuk be őket. Minden csirkemell közepére tegyünk egy csík sajtot, illetve 1-2 szem aszalt szilvát (attól függően, hogy mekkora a hús). Göngyöljük fel a csirkemellet úgy, hogy a hús jól eltakarja a tölteléket. (Ha szükséges, fogpiszkálók segítségével rögzítsük a húst.) A megtöltött csirkemelleket csomagjuk 1-2 szelet bacon szalonnába, majd helyezzük őket olajjal kikent tepsibe. Alufólia alatt süssük - sütőtől függően - 20-30 percig, majd addig pirítsuk, amíg a bacon szép piros nem lesz. (Közben egyszer fordítsuk meg, hogy minden oldalról jól megpiruljon.)Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)