Tökéletes görög saláta

  • 2015.02.18.
  • 1

Íme a (szerintem) tökéletes görög saláta receptje! Ez az egyik kedvenc köretem sült húsok mellé. A képen nem látható olíva bogyó (mert mi nem vagyunk odáig érte...); de a hozzávalókban szerepel, hiszen az eredeti recept alapján ez épp oly' elengedhetetlen része a görög salátának, mint a feta sajt.Hozzávalók:4 kisebb/közepes paradicsom1 kígyóuborka4 kis fej lilahagyma125 g feta sajt (vagy krémfehérsajt)
20 dkg olajbogyó4 evőkanál olívaolaj1,5 teáskanál citromlé1 teáskanál bazsalikom1 teáskanál oregánóElkészítés:Kezdjük az öntettel! Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a bazsalikomot és az oregánót. (Itt megjegyezném, hogy készítettem már csak oregánóval és csak bazsalikommal is - mindkettő működik. Szóval nem gond, ha éppen nincs otthon mindkettő.) Hűtőben hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek.Közben a megtisztított zöldségeket vágjuk nagyobb kockákra, majd egy nagyobb tálban óvatosan keverjük őket össze. Adjuk hozzá a kimagozott olíva bogyókat is. A feta sajtot is vágjuk (vagy törjük) nagyobb darabokra majd óvatosan keverjük a zöldségekhez. Ezután öntsük az öntetet a salátára, majd keverjük (vagy inkább csak rázzuk) össze az egészet óvatosan. Tálaljuk frissen! (Ízlés szerint - és idő függvényében hagyhatjuk állni a kész salátát 1-2 órán át, úgy jobban összeérnek az ízek.)Megjegyzés: A feta sajtot nem feltétlenül kell belekeverni a zöldségekbe - ízlés dolga. Tálalhatjuk a salátát úgy is, hogy az öntettel összekavart zöldségek tetejére helyezünk pár szelet fetát.