Sült császárhús Adobo szósszal

  • 2018.07.18.
  • 7

Sokszor sütök bőrös császárhúst vagy hasaalját is, nagyon szeretjük. Ez a remek recept nagyon elindította a fantáziámat, mert így még soha nem készítettem. Ha nem is pontosan ezzel a fűszerezéssel de megcsinálom, mert maga a folyamat, a pácolás-sütés az, ami nagyon eltér attól, ahogyan eddig készítettem.fotó: Pig and Khao, New YorkA recept innen 8 főre:a páchoz: 1,5 kg bőrös hasaalja (én a 70 dkg-ot nagyon keveslem)6 dkg só2 evőkanál cukor1 teáskanál őrölt bors1 csillagánizs2 gerezd fokhagyma3 babérlevél0,8 dl szójaszósz2 evőkanál almaecet2 liter vízA szószhoz:0,8 dl víz2,4 dl szójaszósz2 evőkanál cukor2 evőkanál olaj1/2 teáskanál babérlevélpor (mozsárban összezúzható)1,5 teáskanál őrölt bors3 gerezd fokhagyma0,8 dl kókuszecet (jó a sima is)1,6 dl kókusztejbő olaj a sütéshezA metódust nem írom le, a videón remekül látható minden. Isteni lehet, na. A recept egy new yorki szakácsnőé, Leah Cohené. Köszönetem. :)