Lecsológia

  • 2018.07.19.
  • 0

Nyár van. Ez a mondat mindenkiben másképp folytatódik. Nálam úgy, hogy akkor lecsószezon. A helyzet az, hogy Fűszeres Eszter szuper shakshuka receptje ellenállhatatlanul beindította lecsóimádó génjeimet (mert a lecsóimádat fertőző és addiktív), egyszóval nem telhet el úgy a nyár - főleg hogy már tényleg ideje van, már van nem fóliás, hanem kerti napérlelte paprika, paradicsom - hogy ne legyen nálam legalább egy lecsós poszt. S úgy döntöttem, akkor már legyen teljes, szép kövér, kerek összefoglaló, nem ám holmi diétás kis szösszenet.Akkor csapjunk a lecsóba!kép: TáfelspiccMi magyarok hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden tőlünk származik. Tudjátok, mint a bazi nagy görög lagziban... De csak azért, mert nem ismernek minket, magyarokat. A lecsóval is épp így állunk, már szíriuszi otthonunkban is főztük, a boszniai piramisok rovásírásának megfejtésekor lecsóreceptre bukkantak a régészek és különben is, Mari nénikénk is már az ükdédanyjától tanulta, sőtebb, nyaranta lecsó folyik egy igaz magyar ereiben. :)