béka a lyukban (toad in the hole)

  • 2018.07.26.
  • 4

Ezt a receptet azóta őrizgetem, mióta láttam Borbás Marcsi műsorában. Aztán vettünk sütőkolbászt a minap, úgyhogy gondoltam, most eljött az ideje.A finomság neve béka a lyukban, és egy angol pub-ételről van szó. Nagyon egyszerű: sült kolbász palacsintatésztában. Persze variálható kényünkre s kedvünkre.Mivel gluténmentesen nehéz jó kenyeret enni, és kolbász mellé bizony jó kenyér dukálna, ezért úgy éreztem, a recept tökéletes lesz gluténmentes palacsintatésztával is. Nem csalódtam. Ugyan nem buborékozik fel oly szépen, mint a búzalisztes, de így is tökéletes, mert körben csodás ropogósra sült, ahol az edény falával találkozott.Aki teheti, készítse hagyományos palacsintatésztával, semmi extra receptje nincs: ahogy amúgy is ki szoktad keverni, az tökéletes. Egy adaghoz 10 dkg lisztet és egy tojást számolj.
Hozzávalók 2 főre:4 sütnivaló kolbász (vagy mivel sokféle hosszúságú és vastagságú létezik a kolbászvilágban, személyenként kb. 25 dkg)1 nagy fej lilahagyma (a képen ugyan nem látszik, mert alul van, de nagyon jó bele)3 dkg vaj2 evőkanál hidegen sajtolt repceolaj9 dkg rizsliszt




























vagy:1 dkg kukoricaliszt















10 dkg búzaliszt1 kisebb tojássó2 dl tejfürtös vagy sima paradicsomzsályalevelek vagy más zöldfűszerA sütődet melegítsd elő full hőfokra.A kolbászt süsd meg a tálban, majd vedd ki, s aztán a vastagabb karéjokra vágott lilahagymát is karamellizáltra pirítsd.Keverd ki a palacsintatésztát.Melegítsd vissza most már a kolbászokkal együtt a hagymát és öntsd rá a palacsintatésztát. Tegyél rá zöldfűszert, paradicsomot, vagy akár paprikacsíkokat is.Tedd a forró sütőbe 10-15 percre.Habzó sörrel vagy üde fröccsel kínáld. a 39. perctől