Kinder tejszelet

  • 2018.02.25.
  • 8

Nem újdonság tudom, de ma nagyon sütire vágytam. Valami egyszerűre, gyorsan elkészíthetőre és krémesre. Volt itthon mascarpone, és ezzel a sütivel már régóta szemeztem, mert a bolti változatát is szeretem. Gyakorlatilag tényleg azonos a plagizált verzió az eredetivel, és hát nem tudom, most mennyibe kerül, de így tutira olcsóbb, kiadósabb. És nincs benne semmilyen fölösleges adalék.Hozzávalók egy 36*22-es tepsihez:a piskótához: 5 db tojás9 dkg kristálycukor9 dkg búzaliszt2,5 dkg holland kakaópor1 sütőpor csipet sókrém:25 dkg hűtőhideg mascarpone3 dl hűtőhideg tejszín6 evőkanál víz1 csapott evőkanál zselatinpor (Horváth Rozi)15 dkg porcukor2 vaníliás cukor vagy vaníliapor vagy kivonatcsipet sóa tetejére:20 dkg csokoládé1/2 evőkanál olajA tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tojásokat a cukorral habosodásig vertem - pár perc kell neki, s aztán hozzákevertem a csipet sóval, kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, de azt már kézzel. Olyan 12 percig sütöttem.Kivétel után lehúztam róla a sütőpapírt, és rácson hagytam kihűlni.Közben a kevés vízben elkevertem a zselatint, és folytonos keverés közben felforraltam, majd félretettem hűlni. A mascarponét a kézi robotgéppel kissé fellazítottam, hozzáadtam a cukrot, a csipet sót, a vaníliát, s kevés tejszínt és homogénre kevertem, majd fokozatosan hozzáöntöttem a többi tejszínt is és felvertem habbá, végül az egészen langyosra hűlt zselatinos vizet is hozzákevertem a géppel.

A kihűlt piskótalapot kettévágtam úgy, hogy két eredeti nagyságú lapot kapjak. Nem könnyű, mert vékony. Ezután megkentem az alsó lapot a krémmel, és ráillesztettem a másik lapot, és kissé lenyomkodtam.
Az apróra vágott csokit víz fölött a kevés olajjal felolvasztottam, és megkentem a
süti tetejét.
(Én elfelejtettem, de mikor már kicsit szilárdul a csoki, késsel érdemes meghúzogatni a szeleteket a csokiban, mert később kemény lesz és törik vágásnál, én így jártam. Nem vagyok egy nagy cukrász, na.)
Tegyük hűtőbe pár órára, hogy a zselatin megkössön, és akkor szépen lehet szeletelni. Ennyire egyszerű, és tényleg olyan, mint a bolti. Fincsi.Tipp: úgy is csinálhatjuk, hogy a nagy gáztepsiben sütjük meg a piskótát, és akkor csak ketté kell vágni keresztben, és az egyik fele kerül alulra, a másik felülre, így nem kell parázni a vágásnál. :)