Csokoládémousse (csak csokoládéból és vízből)

  • 2017.08.17.
  • 9

Odafenn, hol moly suhog és szúnyog száll, hol soha nem jár szőrös lábú dromedár, Hol a lepkék éjjel kósza pillangók, és kandarazsak dúdolják a Plízdongót, Ott a város tetején egy erkélyen, egy csillaghullós, romantikus szentélyen, úgy döntött a lábizzadós Giuseppe, miután a fél pizzáját megette, a legjobb mozgás aznap éjjel számára, ha rálépne a szakácsnőnek lábára. Felrántotta az ünneplős atlétát, Vitt a hölgynek salátából bokrétát, Összecsapta hangosan a bokáját, megdicsérte a szakácsnő tokáját, megpödörte komótosan bajuszát, elkapta a jóasszonyunk derekát, olyan táncot roptak ott az erkélyen, a molylepke eltévedt egy szekrényben. Kóbor macskák azóta is mesélik, hogy Guiseppe nagy sármőr, és remélik lesz még ilyen éjszakai vigasság Ez volt itten a színtiszta igazság.
(Egri Mónika: Tánc a tetőn) Édességehetnékem volt... és csoki mindig van itthon, ha sütni támadna kedvem, legyen mihez nyúlni alapon.
Ez a világ legegyszerűbb és leggyorsabb csokoládékréme. Feltéve, ha ... tartunk otthon jeget, mer' a (jég)kocka el van vetve izé bele van potyogtatva egy nagy tálba, melyre jön egy kisebb tál, az olvadt csokival. Najó, kezdem előrül.Hozzávalók 5-6 kis pohárnyi krémhez:20 dkg étcsokoládé, lehetőleg magas kakaótartalommal (60-70%-os a legjobb)csipet só18 gramm szobahőmérsékletű víz20-30 db jégkockaA csokoládét vágjuk kis darabokra, és tegyük egy kislábosba a szobahőmérsékletű vízzel. Kis lángon melegítsük fel és keverjük, amíg teljesen elolvad benne a csoki. Ekkor tegyük át a kislábost egy nagyobba, amiben kevés víz és a jégkocekák vannak. A csokis lábos alja érjen bele a jeges vízbe. Kezdjük el - szerintem robotgéppel, kézivel - felverni az olvadt csokit. Nem kell magas fokozaton, csak finoman. Pár perc után, ahogy hűl a csokoládé, azt vesszük észre, hogy habosodik. Egészen addig verjük, míg könnyű, mousse-szerű habot nem kapunk. Nos, ez az intuíciónkra van bízva, mikor érzékeljük tökéletesnek, nem szabad túlverni.A végeredmény egy felhőkönnyű csokoládéhab.
Ízesíthetjük is, vagy készíthetjük eleve ízesített csokoládéból.Én tejszínhabot rétegeztem közé, egy csapott evőkanál porcukorral vertem fel a 2 dl tejszínt, így kicsit látványosabb, de önmagában is tökéletes ez a pohárdesszert.
Itt olvashatjátok a részletes leírást róla, nagyon köszönöm a receptet Kisbogárnak!(Egyébként én csak 40%-os csokit használtam és tökéletesen működött így is a recept.)