Görögbazsalikom pesto fetával

  • 2016.07.06.
  • 9

A fűszernövények erős illata legalább akkora örömet okoz a szakácsnak, mint a kóstolgatás.(Frances Mayes: Napsütötte Toszkána)Kiegyeltem a "kiskertemben" (ami valójában csak ablakpárkány) a bazsalikomot. Rengeteg van most, ilyenkor a pesto a legjobb választás. Mivel nekem görögbazsalikomom van, ezért a szószt is fetával készítettem, ami nagyon krémessé tette.Hozzávalók 2 főre (főételnek):36 dkg durum spagetti2 nagy marék bazsalikomlevél2 gerezd fokhagyma1 - 1,5 dl olívaolaj6-8 dkg fetasó.A spagettit sós vízben kifőztem. Amíg főtt, elkészítettem a mártást. A pesto hozzávalóit turmixgépbe tettem, jó krémesre pépesítettem. Kóstoljuk, és ha kell valami, lehet alakítani az ízén: só kellhet egy kicsi bele, attól függ, mennyi és milyen sós fetával készítjük. Vagy fokhagyma, vagy olívaolaj. A pestot mindig érzésre készítjük, nincs igazán fix recept.A megfőtt tésztát leszűrtem, a pestoval összekevertem.Nagyon egyszerű, de a bazsalikom íze, illata egyszerűen felülmúlhatatlan.