Bögrés fánk

  • 2016.01.13.
  • 1

Mert hatalmadban áll s megadatott,Hogy maszkomon át és mögéje nézz(esőkkel verték sápadtra nehézesztendők) s igaz arcom láthatod.































































(Elizabeth Barrett-Browning)
Farsangidőszak van, vagyis ez konyhanyelven azt jelenti, hogy fánkszezon. :)Fura vagyok, mert a főzésre hosszú órákat is képes vagyok rászánni, de a sütésre nem. Pláne, ha egy egyszerűbb variációja valamely sütinek legalább vagy majdnem olyan jó, mint a hosszú időt és babusgatást igénylő verzió. Ez a fánkocska nagyon ízletes és finom, "bögrés" fánk néven találtam, de - szerintem - nem igazán volt jó a recept. Úgyhogy javítottam és pontosítottam.Hozzávalók 2 főre:20 dkg liszt1 tojás15 dkg tejföl vagy joghurt (én most lájtos tejföllel csináltam)1 púpos evőkanál kristálycukorcsipet só1/2 csomag sütőpor1 dl vízA hozzávalókat kikeverjük egy tálban (sűrű nokedlitésztára kell emlékeztetnie), és evőkanállal adagolva bő olajban kisütjük közepes lángon. A kis fánkocskák maguktól megfordulnak különben, nagyon bírtam ahogy fürödtek és gyöngyöztek a kókuszolajban.Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal, vaníliával is a tésztát. Én egyszerűen csak porcukorral megszórtam és fincsi házilekvárt kínáltam mellé.Ha nem teszünk bele cukrot, hanem sósan készítjük, igazán remek körete lehet bármilyen szaftos ragunak vagy sültnek is.