Isteni krémes túrótorta

  • 2015.01.31.
  • 1

Alkímia Dühömben azt találtam
mondani:Az Isten áldjon meg!(d.)Csudifinom, extrakrémes, pofonegyszerű túrótorta.Hozzávalók egy 22 cm-es formához:a tésztához:15 dkg liszt,10 dkg hideg vaj,6 dkg porcukor,1 csipet só,és ha szükséges egy nagyon kevés víz.A krémhez:50 dkg túró,2 tojás,22 dkg porcukor,4 dl tej,30 dkg zsíros tejföl,2 csipet só,vanília esszencia (vagy magok),1,5 citrom reszelt héja,1/4 citrom leve,7,5 dkg étkezési keményítőA lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, a kockázott vajjal pedig összemorzsoljuk, majd összeállítjuk, ha szükséges kevés vízzel (nekem tennem kellett hozzá). Nem szabad nagyon összedolgozni, épp csak álljon össze a tészta. Tegyük folpackozva hűtőbe, míg elkészítjük a túrókrémet.Gyújtsuk be a sütőt 180-190 fokra.Egy nagy tálba tegyük bele a krém hozzávalóit és botmixerrel jó alaposan, krémes állagúra turmixoljuk el. A formát vajazzuk és lisztezzük. A tésztát nyújtsuk jó vékonyra, a formánknál nagyobbra, hogy a szélein körben is legyen. Tegyük bele a formába, a szélein fölfelé is ki legyen bélelve, majd öntsük bele a krémet is.Süssük 60-80 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.A receptet itt találtam, de ne higgyetek neki már ami az elősütést illeti ugyanis úgy jártam, hogy betettem a forróságba oszt a szélein lecsúszott a tészta. Gyorsan kikaptam a sütőből, amennyire lehetett felhúzogattam, elsimítottam, és azonnal raktam vissza a krémmel. Szóval ne süssétek elő, mert az nem műxik.