Vaníliás madártej

  • 2017.11.11.
  • 8

Nagyon könnyű, vaníliás finomság.Vaníliás madártejHozzávalók
4 személyre:6 tojás1 teáskanál ecet1 csipet só1.5 l tej1 vaníliarúd1 zacskó bourbon vaníliás xilit10 dkg xilitElkészítés:A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéből a csipet sóval és az ecettel verjünk kemény habot. Közben adjunk hozzá két evőkanál xilitet.A tejet kezdjük el melegíteni, és rakjuk bele a vaníliarúd kikapart belsejét és egy zacskó bourbon vaníliás xilitet.Amikor éppen csak gyöngyöz, szaggassuk bele egy evőkanállal a tojáshabot. Főzzük keményre a galuskákat körülbelül két perc alatt, közben mindegyiket forgassuk át. Ne főzzük túl, mert akkor szivacsos lesz. Szűrőkanállal óvatosan szedjük ki a galuskákat, és tegyük egy tálba.A sárgákat a maradék cukorral keverjük szinte fehéredésig, majd szép lassan öntsük a forró tejbe.Kis lángon főzzük addig, amíg a krém besűrűsödik, közben folyamatosan kevergessük.Hagyjuk kihűlni, majd egy tálban tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Hidegen, a galuskákkal kínáljuk.