Pulykamell csíkok sörtésztában

  • 2017.11.02.
  • 7

Variációk pulykamellre :)Pulykamell csíkok sörtésztábanHozzávalók:4 szelet pulykamellfilé4 ek lisztsófrissen őrölt borsA bundázáshoz:24 dkg liszt1 tk só1 gerezd fokhagyma1 tk őrölt pirospaprika1 doboz világos sörA sütéshez:4 dl olajElkészítés:A megtisztított húst szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk és megborsozzuk. Lisztet szórunk egy nagy tányérra, az olajat felforrósítjuk.Összekeverjük a
lisztet a sóval, a zúzott fokhagymával és a paprikával. Kis adagokban hozzáöntjük
a hideg sört, és simára keverjük. Megforgatjuk a hússzeleteket a sima lisztben, majd
mindet a sörtésztába márjuk.A szeleteket óvatosan felforrósított olajba helyezzük, majd mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Sült burgonyával, salátával kínáljuk.