Tárkonyos citromos raguleves

  • 2017.10.29.
  • 5

Isteni finom tárkonyos leves.Tárkonyos citromos ragulevesHozzávalók:olaj1 db vöröshagyma50 dkg csirke levesaprólék (vagy felkockázott csirkemell)1 db fehérrépa2 db sárgarépa25 dkg borsó2 db húsleveskocka sótarkaborstárkony1 db citrom levemustár (kb 1 evőkanál)1 dl tejföl1 evőkanál liszt1,5 dl tejszínElkészítés:Megpucoljuk és felkarikázzuk a répákat.Megpucoljuk és felkockázzuk a hagymát.A csirkeaprólékot megmossuk / a csirkemellet megmossuk és felkockázzuk.A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répakarikákat és a csirkét, majd fehéredésig pirítjuk.Ezt követően felöntjük kb 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockákat, sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük.Lefedett lábasban kb. 30 percig főzzük, majd ha megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a zöldborsót, a citrom levét és a mustárt.
Még néhány percig főzzük.Elkészítjük a tejfölös habarást. Összekeverjük a tejfölt a liszttel, a levesből keverünk hozzá 2-3 kanál forró lét, elkeverjük, majd folytonos keverés mellett a habarást beleöntjük a levesbe.Összeforraljuk és ízlés szerint tejszínnel és citromkarikával tálaljuk.