Pásztorbulgur

  • 2017.10.29.
  • 4

Sokkal finomabb étel, mint amilyenre első hallásra gondolnánk.PásztorbulgurHozzávalók:2 db
csirkemell filé1 db
vöröshagyma1 rúd
kolbász3 teáskanál
fűszerpaprika2 db
paradicsom2 kocka pörköltalap300 g
bulgursó
ízlés szerint6 dl
víz
(kb.)Elkészítés:A csirkemelleket megmossuk, és apróra kockázzuk. Ugyanezt tesszük a paradicsommal is.A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és egy magas falú serpenyőben olajon üvegesre pároljuk. Felkarikázzuk a kolbászt és hozzádobjuk, néhány percig kevergetjük.Levesszük a tűzről, majd meghintjük pirospaprikával. Felöntjük kb 4 dl vízzel és visszatesszük a lapra.A csirkemellet is hozzáadjuk a többihez, sózzuk, borsozzuk és beleteszünk a felkockázott paradicsomot és a 2 kocka pörköltalapot is belemorzsoljuk.
Fedő alatt közepes lángon rotyogtatjuk, amíg a csirkemell puhára fő.Beletesszük a bulgurt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Innentől már csak hagyni kell főni. Ha a bulgur megdagadt, el is készült a pásztorbulgur. Ha elfőtte a vizet, de még nincs kész, pótoljuk a folyadékot!