Csokis céklás süti

  • 2017.10.28.
  • 3

Nagyon finom édesség. A céklát nem kimondottan kedvelőknek is érdemes kipróbálni, hiszen az íze nem kivehető (tesztelve; dupla adagot evett belőle valaki, aki nem is szereti a céklát :)Csokis céklás sütiHozzávalók:Céklás süti330 g cékla20 dkg búzaliszt8 dkg teljes kiőrlésű liszt75 g cukrozatlan kakaópor1 tk narancshéj4 db tojás180 g barna cukor250 ml napraforgó olaj2 teáskanál vanília aromaCsokiganache250 ml habtejszín (készíthető bármilyen növényi tejszínnel is)150 g étcsokoládé (narancsos ízesítésű)2 ek barna cukorElkészítés:Céklás sütiA céklát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és főzzük meg. Ez idő alatt mérjük ki a száraz összetevőket (lisztek, kakaópor, narancshéj) egy tálba. Ha a cékla megfőtt, szűrjük le, és tegyük félre hűlni.Ha a cékla kihűlt, tegyük turmixgépbe, dobjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, az olajat és vanília aromát, zúzzuk pépesre.A céklás keveréket öntsük a lisztes keverékhez, jól keverjük el, és mehet egy kivajazott gyümölcskenyér-formába. Tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe 35-40 percre.Csoki ganacheAmíg a kenyér sül, készítsük el a ganache-t. A tejszínt a cukorral melegítsük fel, de ne forraljuk, majd vegyük le a lapról és tördeljük bele a narancsos étcsokit.
Várjunk vele 1-2 percet, és keverjük simára, tálalás előtt locsoljuk meg vele a sütiszeleteket.