Vadas csirkemell

  • 2017.09.07.
  • 2

Egy nagy kedvenc itthon elkészítve :)Vadas csirkemellHozzávalók:50 dkg csirkemellolaj1 nagy fej vöröshagyma6 db sárgarépa2 db fehérrépa3 db babérlevélsóbors2 evőkanál mustár1 pohár tejfölfél citromElkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.A répákat karikákra vágjuk, majd a megmosott csirkemellel együtt a hagymára szórjuk. Pár perc alatt kevergetve lepirítjuk a répát és a csirkemellet.Megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.Fedő alatt alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús megfő (kb 15 perc).A megfőtt csirkemellet kiszedjük, a zöldségekhez adunk 2 evőkanál mustárt, egy pohár tejfölt és egy fél citrom levét. Összeforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük.A kihűlt húst felszeleteljük, spagettivel és a vadas mártással tálaljuk.