Aszalt szilvás csirkemell baconköntösben

  • 2017.09.11.
  • 1

Vörösborban áztatott aszaltszilvás csirkemell bacoben, vöröslencse, köles és bulgurkörettel.Aszalt szilvás csirkemell baconköntösben
Hozzávalók /
4 adag:100 dkg
csirkemell filé15 dkg
sonka15 dkg
ementáli sajt20 dkg
aszalt szilva (borba áztatva)40 dkg
baconsó
ízlés szerintfekete bors
ízlés szerintElkészítés:A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, és vékonyra kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.Veszünk egy folpack darabot, és néhány szelet csirkemellet helyezünk rá szorosan egymás mellé. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, a vékonyan felszeletelt sajtot és az aszalt szilvát. Két végén kicsit felhajtjuk, és a folpack segítségével szorosan feltekerjük.
Egy nagyobb alufóliára baconszeleteket fektetünk, majd ráhelyezzük a tekercset, és az alufólia segítségével feltekerjük, széleit jó alaposan összezárjuk.
A tekercseket tepsire fektetjük, majd alufóliával lefedjük.Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve róla további 10 percig pirítjuk a tetejét.