Quesadillas

  • 2017.07.10.
  • 7

Egy kis mexikói.QuesadillasHozzávalók /
3 adag:A tortilla töltéséhez:6 db
tortilla lap1 db
csíkokra vágott csirkemell filémexikói fűszerkeverék1 db
lila hagyma
(vagy vöröshagyma apróra kockákra vágva)1 db
zöldpaprika
(édes)140 g
csemegekukorica
(konzerv)140 g
bab
(konzerv)20 dkg
sajt
(reszelt)1 csokor
petrezselyem1 dl
tejfölsó
ízlés szerintbors
ízlés szerint1 ek
vajA salsához:5 közepes db
paradicsom
(kis kockákra vágva)1 db
lila hagyma
(apróra vágva vágva)0.5 citromból nyert
citromlé1 citromból nyert
citromhéj
(reszelve)1 lime-ból nyert
limelé1 lime-ból nyert
lime héja1 csokor
petrezselyemsó
ízlés szerintnégyszínű bors
ízlés szerintElkészítés:Egy serpenyőben a csíkokra vágott, mexikói fűszerkeverékben és egy kis olajban megpácolt csirkemellet megsütjük. Kivesszük a csirkemelleket a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.A hagymát a csirkemell olajában megdinszteljük, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott
paprikát, és azzal együtt készre pirítjuk.A csirkét kisebb csíkokra/kockákra vágjuk.A babot összekeverjük a kukoricával, egy pici olvasztott vajjal, sóval és apróra vágott petrezselyemmel.Most, hogy mindent megsütöttünk, és főztünk
elkezdjük összeállítani a quesadillákat.Egy tortillát kiterítünk a vágódeszkára, egyik felére rászórunk némi reszelt sajtot (nem kell sajnálni, ez fogja összeragasztani a lepényt), majd hagymás paprikát és csirkemellet rakunk rá (ha sok a töltelék, a tetejére is szórunk sajtot), a tortilla tetejét (másik felét) ráhajtjuk, kicsit lenyomjuk.A
másik fajta quesadillakba
kerül szintén ugyanígy (egyik felére) reszelt sajt, ezután a babos mix (sajt újra, ha szükséges).Miután megtöltöttük az összes lepényt, egy serpenyőt felforrósítunk (olaj nélkül), és mindkét felét aranybarnára sütjük.Cikkekre vágva tejföllel és salsával tálaljuk.