Túró Rudi torta

  • 2017.06.17.
  • 9

Boldogszülinapottorta :)Nagyon finom, könnyű, krémes túrókrém a csokis piskótán. A legnehezebb rész kivárni a másnapot, hogy végre meg lehessen kóstolni.Túró Rudi tortaHozzávalók /
8 adag:A piskótához2 db
tojás6 dkg
cukor6 dkg
finomliszt0.5 kk
sütőpor1 dkg
cukrozatlan kakaópor5 dkg
cukor
(a sziruphoz a kész piskóta tetejére)1 dl
víz
(a sziruphoz a kész piskóta tetejére)A töltelékhez1 ek
zselatin
(csapott)20 dkg
porcukor50 dkg
tehéntúró1 dl
tejföl1 db
vanília
(rúd)1 citromból nyert
citromhéj
(reszelve)1 ek
citromlé2.5 dl
habtejszín3 ek
cukrozatlan kakaóporElkészítés:Piskóta készítése:Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.Töltelék készítése:A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.Összeállítás:A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.A tortát
1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.