Paradicsomos, uborkás bulgur

  • 2017.05.27.
  • 7

Paradicsomos, uborkás bulgurHozzávalók:20 dkg bulgur (1 pohár)350 dl víz (1,5 pohár)só10 dkg koktélparadicsom2 szál újhagyma1 darab kígyóuborka1 db csilipaprika1 citrom leve2 evőkanál paradicsomszósz6 evőkanál olívaolajsó, frissen őrölt borsElkészítés:Készítsük el a bulgurt. Egy lábasban forraljuk fel a vizet, tegyünk bele egy kis sót. Adjuk hozzá a bulgurt, keverjük el. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni 20 percig, amíg a bulgur felszívja a vizet és megpuhul. Ezalatt készítsük el a zöldségeket.A paradicsomokat vágjuk negyedekre, az újhagymát karikázzuk fel, az uborkát vágjuk kockákra, a csilit aprítsuk fel. Keverjük össze a zöldségeket bulgurral.Az öntethez keverjük össze a citrom levét és a paradicsomszószt, az olívaolajat. Sóval, borssal ízesítsük, majd öntsük a bulgurhoz. Forgassuk össze és tálaljuk.