Mogyoróvajas banánkenyér

  • 2017.02.04.
  • 6

Mogyoróvajas banánkenyérHozzávalók (4 főre):4 közepes db banán (350 g)2 db tojás0.5 teáskanál fahéj10 dkg olvasztott vaj2 evőkanál méz1 vaníliás cukor1 evőkanál mogyoróvaj125 g zabpehelyliszt125 g finomliszt1 teáskanál sütőpor1 csipet sóElkészítési idő: 15 perc + kb 45 perc sütésMosogatnivaló: nem vészesElkészítés:A megpucolt banánokat tegyük egy tálba, és egy villával nyomkodjuk pürésre.Adjuk hozzá a két tojást, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra.Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a mézet és a fahéjat, majd keverjünk rajta egyet.A sütőport keverjük el a finomlisztben, majd szórjunk rá egy csipet sót. Öntsük hozzá a zabpehelylisztet, és keverjük el.Öntsük a banános masszát a liszthez. Ne dolgozzuk ki a masszát teljesen, csak addig, ameddig a liszt elkeveredik benne. Ezen a ponton lehet hozzáadni kókuszreszeléket, csokit vagy bármit, ami a kezünkbe akad.Vajjal kenjünk ki egy őzgerincformátformát, és öntsük bele a masszát.160C-os sütőben süssük 40-55 percig. Félidőben fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.Fogyasszuk hidegen, melegen, de le is lehet fagyasztani.