Csokikrém, banánhab

  • 2017.02.11.
  • 9

"Amikor a konyhánk banán-nagyhatalommá változott" projekthét (avagy amikor a Tesco két és fél kg banánt hozott 2 darab helyett) következő állomása ez a pohárdesszert. Isteni finom lett, mindenképp érdemes elkészíteni :)Csokikrém, banánhab
Hozzávalók 4 adaghoz:Banánhab:180 g érett banán (kb. 2 banán)1 citrom leve20 g porcukor2 ek. víz2 lap (4 g) zselatin2,5 dl habtejszínCsokikrém:100 g étcsokoládé1 ek. méz1 dl habtejszín1 ek. rum (elhagyható)Mosogatnivaló: nem sokElkészítési idő: 15 perc + várakozásElkészítés:A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét, a 2 evőkanál vizet és a porcukrot majdnem forrásig melegítjük (már gőzöljön, de még ne forrjon), levesszük a tűzről, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. A banánt turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a zselatinos-citromos keveréket.A 2,5 dl tejszínt habbá verjük, majd két részletben, óvatosan a banánpüréhez forgatjuk. A banánhabot elosztjuk négy pohárban, majd hűtőbe tesszük jó egy órára.A csokikrémhez az étcsokoládét apró darabokra vágjuk. A tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk a csokoládét, és egyneművé keverjük. Végül hozzákeverjük a rumot is.A csokikrémet elosztjuk négyfelé, és a banánhabbal megtöltött poharakba adagoljuk. Újabb jó egy órát hűtjük a pohárdesszerteket