Narancsos piskóta

  • 2014.02.08.
  • 8

Egyszerűen elkészíthető, pehelykönnyű narancsos piskóta. Nem túl édes, a narancsos-porcukros máz szinte kötelező hozzá.Narancsos piskótaHozzávalók: (20x30-as tepsihez, 24 szelet)17 dkg liszt12 gr sütőpor12 dkg vaj10 dkg cukor2 tojás25 ml citromlé25 ml narancslé1 narancs lereszelt héja1 citrom lereszelt héjaa mázhoz:8 dkg porcukor20 ml narancsléfél narancs lereszelt héjaElkészítés:A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a lisztet és a sütőport átszitáljuk.A vajat kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük, egyenként jól elkeverjük benne a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót, végül a sütőporral összeszitált lisztet.Sütőpapírral bélelt – vagy vajazott és kilisztezett - tepsiben elegyengetjük a sűrű tésztát, és a középső rácson 15-18 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna színű lesz.A mázhoz a porcukrot simára keverjük a narancslével, a langyos tészta felére rákenjük, megszórjuk a narancshéjjal.