Poblano chilis quesadilla

  • 2015.07.16.
  • 2

Szeretjük a tortillát, szeretjük a finoman bepácolt csirkehúst, az olvadó cheddar sajtot sem vetjük meg. A poblano chili pedig az új kedvencünk, persze, hogy ezt sem hagytuk ki a receptből. Aztán az egészet felturbóztuk még egy kis rukkola pestóval. Mexikói kaja rajongók, ezt figyeljétek!


Recept:
Hozzávalók 4 személy részére:
A poblano chilis páchoz:
4 db (kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
2 közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
1 púpozott teáskanál kakaópor
Só, bors 
A rucola pestohoz:
60 g rucola
1 kis marék natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
6 cl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Fél lime leve
Só, bors
És még:
50 dkg csirkecomb filé
8 db kisebb tortilla
10 dkg cheddar sajt

Elkészítjük a poblano chilis pácot: a chilik szárát és magjait eltávolítjuk (a magokat rakjátok el, jól jön az még máskor), és a paprikákat félbevágva, kiterítve egy száraz, forró serpenyőben pár percig pörköljük, míg illatozni nem kezdenek. Egy tálba dobjuk őket és meleg vízzel felöntve kb. 15 percig puhítjuk. A megpuhult paprikákat kifacsarjuk és egy aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát, étolajat, kakaóport, végül jó alaposan sózzuk-borsozzuk. Legyen a pác jó sós, hiszen ez ízesíti majd a csirkéket! Az egészet szép sima krémmé turmixoljuk és az így kapott pasztát ráöntjük a csirkecombokra, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Ha van időtök, hagyjátok hűtőben marinálódni 2-3 órát vagy akár egy éjszakát is. Ha nincs, süssétek meg rögtön grillrácsra pakolva, grill fokozaton a sütőben, vagy akár egy forró grill serpenyőben. Ha sütőben sütitek, egyszer forgassátok meg a combokat, hogy mindkét felük rendesen megpiruljon!
Ha kész a hús, jöhet a rucola-pesto: egy aprítógépbe dobáljatok bele minden hozzávalót és zúzzátok krémesre. Ennyi!
A quesadilla összeállításánál egy száraz, közepesen forró serpenyőbe dobjátok bele a tortillát, szórjátok meg reszelt cheddarral és csíkokra vágott chilis csirkével, kanalazzatok rá kevés rucola pestót és a tortillát félbe hajtva süssétek addig, míg a sajt belül el nem olvad, a tortilla pedig mindkét oldalán szépen megpirul. Azonnal faljátok fel még melegen!
A paprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!




Címkék

Mexikói_Recept