A kezdő kenyérsütők is könnyedén elkészíthetik.

  • 2018.01.24.
  • 1

A kezdő kenyérsütők is könnyedén elkészíthetik és nagy boldogság lesz a családban, hiszen illatos és finom kenyeret ehetnek. Bátran fogj hozzá, csak kövesd pontosan a receptet!510 ml
víz7 kávéskanál
só (csapósan)1 kg
fehér liszt (BL 55)Az elő-tésztához:250 ml
víz250 g
fehér liszt (BL 55)20 g
élesztőElőtészta készítése, sütés előtti napon. Az elő-tésztához valókat beletenni egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverni. Beborítani, letakarni, hogy ne cserepesedjen meg a teteje.Másnap, beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes, nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény, rugalmas tésztának kell lennie A dagasztás után liszt nem érheti. (Ez nagyon lényeges.) Kiteszem deszkára (nem lisztezett) és átgyúrom párszor, majd szakajtóba teszem és kelesztem 30 percig.Ismét kiborítom a szakajtóból, átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba. Duplájára kel, ez 40-45 perc, attól függ, milyen meleg helyen van.Kiborítom a deszkára és megkerekítem cipónak és teszem az edénybe. Az edénybe alul-felül sütőpapír van. A sütőpapír alá vizet spriccelek és még kelnie kell 30 percig.Mintázom és pengével bevágom.