Kovászos fonott kalács.

  • 2017.03.17.
  • 2

Első próbálkozásom a kovászos kalácssütéssel.Bevallom kellemesen csalódtam, mert én azt hittem érezhető lesz a kovász a tésztában.
Hát egyáltalán nem érezhető, nagyon finom így is.Bizony a kelesztéssel voltam bajban mert nem tudtam mikor tegyem be sülni. Kicsit hosszúnak találtam a 3óra 45 percet, eddig kelt a tepsiben de úgy tűnik még kevés volt a tésztának mert kicsit sűrű lett.A tésztát pedig lágyabbra kell gyúrni, de attól féltem, hogy a hosszú kelesztési idő alatt kifekszik a tészta.
Amit még hibának tartok, erősen megsütöttem(190fok 50 perc), nem kellett volna ennyire, bár isteni lett a kérge is!Holnap reggel friss házi vajjal megkenve, citromos teávala reggelinkkoronája lesz!100 g fehér lisztből készült természetes kovász200 ml tej100 ml joghurt600 g BL 55 liszt50g lágy vaj2 tojás sárgája2db vaníliás cukor1 teáskanál sókevés reszelt citrom héj