Görhe, ahogy én csinálom.

  • 2015.12.13.
  • 6

Omlós, pogácsa alakúra sütött kukoricatészta.
Hozzávalók:2dl forralt tej1dl cukor2dl kukorica dara1dl étolaj2 egész tojás1 sütőpor2dl liszt1 vaníliás cukor (el is maradhat) Legalább egy éjjelen át dagadni kell a kukoricadarának, ezért sütés előtti estén a cukorral megízesített forralt tejbe kell kavarni a darát.

Reggel nagyon habosra kavarni a kettő tojást egy kanálnyi cukorral, majd hozzá adagolni az olajat és végül a sütőporos lisztel együtt az esti ázott darához adni és fakanállal nagyon jól összedolgozni, kikeverni a tésztát.
Kicsit folyékony állagú a tészta de nem kell megijedni, mert sütéskor dagadni fog! Most pedig ismét a dagadás ideje, egy órán át hagyni kell a tésztát az edénybe és jöhet a kanalazás!Egy bő evőkanállal csorgatok a sütőpapírra és hagyom kicsit szétterülni. Elég lapos lesz de sütés közben kicsit felemelkedik és szép fényes kérge lesz. Mikor mind a tepsiben van, kristálycukorral megszórom a tetejét.180 fokos sütőbe teszem és addig sütöm, míg alol felül szép piros lesz.
Isteni finom, igazán a régi időket emlékezteti ez a kiváló finomság!.

Címkék

Kukoricadara Görhe