Kenyér február 20

  • 2014.02.20.
  • 9

13 fotó.A jó kenyér 2300 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)3 kávéskanál só (csapósan)1 kávéskanál porcukor600 gr BL55 liszt1 evőkanál olaj, vagy: ( olvasztott vaj, vagy margarin)
+ a kovászKovász készítése, sütés előtti napon.A kovászhoz valókat bele tenni egy tálba és fakanállal mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverni.
Beborítani, letakarni, hogy ne cserepesedjen meg a teteje.Kovász:150 ml víz150 gr BL 55 liszt20 g élesztő1 evőkanál olajBeteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennie A dagasztás után liszt nem érheti. (ez nagyon lényeges)