Így csinálom a kenyérlángost.

  • 2014.01.01.
  • 8

510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)6 kávéskanál só (csapósan)2 evőkanál porcukor1000 gr BL55 liszt2 evőkanál olajKovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.Kovász:250 ml víz250 gr Bl 55 liszt30 g élesztőBeteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc.
Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennie A dagasztás után liszt nem érheti. (ez nagyon lényeges)Kiteszem deszkára
és átgyúrom párszor, majd szakajtóba teszem és kelesztem 30 percig.Ismét kiborítom a szakajtóból , átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba.Duplájára kelesztem, ez 40-45 perc, attól függ milyen meleg helyen van.Ökölnyi gombócokat formázok és deszkán még 10-15 perc pihentetés. Majd fél centi vékony kerekre nyújtom és lehet sütni.Kikenem olajjal de nagyon vékonyan a serpenyőt és bele teszem a tésztát és beborítom. Mikor piros az egyik oldala akkor leveszem a fedőt és megfordítom a tésztát. Pár perc sütés után már kész is van.
Jó étvágyat a finom kenyérlángoshoz!

Címkék

Kenyérlángos