Mákos- citromos torta

  • 2014.02.10.
  • 6

Hozzávalók:
6 tojás6 ek. víz
8 ek. liszt4 ek. kakaópor10 ek. cukor+ 3 ek. cukor1 tasak sütőpor4 dl tej6 dl habtejszín1 vaníliaízű pudingpor10 dkg darált mák1 tasak zselatin½ citrom leveSzirup:
2 dl víz3 ek.
cukorElkészítés:Sütünk 2 darab 3 tojásos barna piskótát szív alakú formában. A 3 tojás fehérjét a három kanál vízzel és 5 kanál cukorral
kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákavarjuk a tojások sárgáját, a 2 kanál kakaóport, a 4 kanál lisztet, és a fél tasak sütőport. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Ugyan így készítjük el a második piskótát is. Míg a piskóták kihülnek elkészítjük a krémet.
3 dl tejet főni teszünk, a maradék 3 kanál cukorral elkavarjuk a pudingport. Amikor fő a tej beletesszük a darált mákot és 1-2 percig főzzük, majd belekavarjuk a pudingporos keveréket. Sürű péppé főzzük. Amíg hűl a pép kihabosítunk 4 dl a habtejszínt. Ha kihűlt
a pép akkor könnyedén hozzákavarjuk a habtejszínt és az utasítás szerint feloldott zselatint, meg a fél citrom levét. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Közben a szirupot is elkészítjük: felforraljuk
a vizet és belekavarjuk a 3 kanál cukrot. Kettévágjuk mindkét piskótát. Az alsó lapot meglocsoljuk sziruppal és megkenjük a krém egyharmadával. Ráhelyezzük a második lapot, meglocsoljuk és megkenjük a maradék krém felével. A harmadik lapot is ráhelyezzük, meglocsoljuk és megkenjük a maradék krémmel, majd ráhelyezzük az utolsó lapot is. Ezt is locsoljuk a sziruppal. A maradék 2 dl habtejszínt is felverjük
és tetszés szerint díszítjük a tortát vele.

Címkék

Torta