Zselatinos- torta

  • 2013.01.19.
  • 3

Ez a torta
a család kedvence, mindenki nagyon szereti, ezért gyakran készül mifelénk.Hozzávalók:8 tojás6 dl tej 30 dkg cukor1 csomag pudingpor
1 ek. liszt40 g zselatinpor
2 banán2 doboz ananászbefőtt5 dl habtejszínAz ananászbefőttet leszűrjük, ha szükséges akkor felkockázzuk. A zselatint beáztatjuk 2 dl langyos vízbe vagy az
ananászbefőtt levébe. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukor mennyiség felével. A tojások
sárgáját simára elkavarjuk a megmaradt
cukorral, a pudingporral és a liszttel, majd a 6 dl tejjel feleresztjük. Sűrű péppé főzzük. Kevés ideig kavargatva hűtjük, majd hozzá adjuk a feloldott zselatint. Finoman beleforgatjuk a kemény
habot és az ananászkockákat. Régebb narancsot és banánt is szoktunk a masszába vágni, de így ananásszal jobban ízlik a családnak.Egy
gyűrűs tortaforma alját kirakjuk banánkarikákkal és rátöltjük a
masszát. Háztartási fóliával letakarjuk és estétől reggelig hűtőbe tesszük. Amikor díszíteni akarjuk akkor egy tálcára fordítjuk és eltávolítjuk a formát. Egy kerek hegyű kés segítségével levesszük a torta alját is. A tejszínt
kemény habbá verjük és bevonjuk a tortát. Gyümölccsel díszítjük.

Címkék

Torta