Töltött tészta

  • 2012.03.03.
  • 0

Hozzávalók:A tésztához: • 25 dkg liszt• 1 tojás• só• vízA töltelékhez:• 20 dkg arált hús• 1 hagyma• olaj• 1 dl paradicsomlé• petrezselyemzöld• só• bors• szerecsendióA mártáshoz: • 10 dkg juhtúró• 4 kanál tejföl • 1 kanál liszt• tejA tészta hozzávalóiból egy könnyen nyújtható tesztát gyúrunk. Nyújtás után pohár segítségével köröket szaggatunk ki. Ezekre kerül majd a húsos töltelék. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket és a paradicsomlevet. Addig rotyogtatjuk amíg elfő a szaftja.Minden köröcskére egy-egy kávéskanál tölteléket halmozunk. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk és villával megnyomkodjuk a szélét. Egy nagy lábasba vizet forralunk és megfözzük a tésztát. Amíg megfő a tészta elkészítjük a mártást: megolvasztjuk a túrót, hozzáadjuk a tejjel elkavart lisztet. Egy- két percet főzzük, majd belekavarjuk a tejfölt. Melegen tálaljuk.