Almás-mézeskalácsos pohár desszert

  • 2015.01.10.
  • 1

Amikor már “uncsi” a családnak az ünnepekről megmaradtmézeske akkor, hogy megmentsük a pusztulástól, gondoljuk újra!Készítsünk belőle pohárdesszertet! Hozzávalók:2 alma1 ek. vaj1 ek. barna cukor (jó a sima is)1 kk. fahéj1 cs. vaníliás puding5 dl tej12 dkg cukorpár darab maradék mézeskalácsElkészítés:Kevés tejben keverjük ki a pudingport a cukorral, majd a többi tejhezöntve főzzük meg.Engedjünk rá közvetlenül a tetejére folpackot, hogy ne legyen bőrösés hűtsük ki.Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd pároljuk meg a vajon,a cukorral és a fahéjjal ízesítve.A mézeskalácsot darabokra törjük( hagyhatunk egyben párat díszítés gyanánt), majd a pudinggalés az almával felváltva rétegezzük poharakba vagy kiesebb üvegekbe.Először a puding, majd a mézes,végül az alma következik.Hűtve de kissé langyosan is kellemes csemegénk lesz! (Ebből az adagból két üvegcse telt meg.)