Szilvakrémes torta

  • 2014.11.19.
  • 1

Kislányomék iskolájában a Mihály napi búcsú utáni hétfő a lazítás napja, amikor a könyvek otthon maradhatnak.A 2. osztályos tanulók őszi műsorral kedveskednek tanulótársaiknak, pedagógusaiknak.Vetélkedőkkel, játékokkal telik a nap.A szülőknek őszi gyümölcsökkel kell készülni, melyekből a gyerekek kedvükre csemegézhetnek.Én kicsit eltérve a hagyománytól a gyümölcsöt tortába csempésztem az osztálynak.A visszajelzés pozitív lett, így a torta beteljesítette küldetését! Hozzávalók (24 cm-es tortához):3 egész tojás19 dkg cukor0,75ml olaj0,75 ml langyos víz19 dkg liszt1 cs. sütőpor3 kk. fahéjKrém:1 nagy tejföl1 nagy joghurt-ezekből készül a házi mascarponekb. 15 dkg porcukor1 cs. só4 ek. szilva lekvár2 dl tejszín1 cs.zseléfixKívülre:500 ml tejszínfahéjpár szem szilvaElkészítés:A tészta alapanyagait kikeverjük és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben, kb. 180C°-on.Rácson kihűtjük.A joghurtot és a tejfölt min. 4 órát csepegtetjük, felfüggesztett textilen keresztül.Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a lekvárt.Felverjük a 2 dl tejszín és a zseléfixet is hozzákeverjük, majd a többi krémalapanyagba forgatjuk.A tortalapot ketté vágjuk és betöltjük a krémmel.A tejszínt felverjük és közben hozzáadjuk a habfixet.Ezzel díszítjük a torta külsejét, habzsákba töltött tejszínnel pedig mintázzuk.Szitán keresztül kevés fahéjat szórunk a tetejére,  majd pár szem negyedelt szilvával díszítjük.