Karfiol leves rántás és tészta nélkül

  • 2020.02.21.
  • 4

Nem nagy kunszt elkészíteni, nem is azért teszem a blogra,
hanem inkább ötlet gyanánt illetve, kezdő háziasszonyok részére.
Mivel a rántás vagy sűrítés teljes egészében kimarad,
még egészséges változatában is,
így aztán tényleg nem hízlal, de éhesek sem maradunk tőle.(200 g kb, 66 kcal)Hozzávalók:2 szál répaegy szelet zellerpetrezselyem
(szártott is jó, ha más nincs)1 fej karfiolsó (himaláya)borsételízesítő1 db húsleves kockakókusz olaj

Elkészítés:A zöldségeket megpucoljuk.
A répát felkarikázzuk.
(A zellert szeletbe teszem bele, mert a kislnyom nem rajong érete. )Ezeket kókusz olajon megfuttatjuk.Majd hozzáadjuk a tisztított, rózsáira szedett karfiolt és felöntjük.
Fűszerezzük és puhára főzzük.Most lehet mondani, hogy de az ételízesítő...!Igen, használok, hisz nem ipari mennyiségben főzök,
így picit tudjuk fokozni az íz élményt.Viszont igyekszem, színezék és tartósítószer menteset választani.A delikát jelenlegi változata bír mindezekkel a tulajdonságokkal,magas a zöldség tartalma a só viszont csökkent.Aki nagyon hiányolja a tésztát de fogyózik, az tehet belecsicseri tésztát. Ebbe a kiskockát ajánlanám! :)