Cukkini tócsni

  • 2020.02.22.
  • 8

Ezzel a fogással se kell sok időt pepecselni a konyhában!Igaz nálunk főfogás volt foghagymás tejföllel. Aki kevesli,az esetleg kínálhatja valamilyen sovány húsos főétel mellé.Hozzávalók:2 kisebb cukkini2 tojáshymlája só1 gerezd foghagymaborspetrezselyem friss v. szárított3 ek. ch csökkentett liszt (nálam dia-wellnes)/Ha a liszt típus olyan, hogy nem duzzad meg eléggé, akkortehetünk hozzá még, vagy némi zablisztet.Egébként csak azzal is működik. /zsíradék a sütéshez(kókusz olaj, kacsazsír, sertés zsír)továbbá a mártogatóshoz:tejfölfoghagyma
Elkészítés:A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd legyaluljuk.Némi pihentetés után levet enged. Kinyomkodjuk.Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, lisztet és a foghagymát is
belereszeljük.Az állaga közepesen sűrű legyen!Zsíradékot forrósítunk fel és kanállal
adagoljuk bele a masszát.Süssük közepes lángon pirosra mindkét oldalát.
Csepegtessük le, majd foghagymás tejfölellel kínáljuk.