Kinder Maxi King Torta

  • 2019.03.16.
  • 0

A Kinder Maxi King sütés nélküli verzióját már elkészítettem.( Na igen, épp ideje lenne publikálni! :P )Már vártam, hogy alkalmam nyíljon a kerek, piskóta alapúváltozatot is elkészíteni, amire ma adódott lehetőség,egy 20. születésnap apropójából.Valójában ugyanahhoz a családhoz vándorolt, mint anno sütés nélküli társa. :)Nézzük a receptet:Süssünk egy 22 cm átmérőjű vaníliás piskótát,mondjuk ezt itt:Olajos piskóta

Krém:25 dkg mascarpone1 tubus sűrített tejvanília paszta, aroma vagy 2 cs. vaníliás cukor, kinek mi van4 dl habtejszín2 cs. habfixporcukorkaramell krém
(erről bővebben lent)kívülre:10 dkg vajfél tubus sűrített tej2 dl habtejszín1 cs. habfixporcukordíszítés:2 tábla jó minőségű csokoládénálam 70 %-os étcsoki volt2 dl hulala3-4 kinder maxi king25 dkg
mogyorómaradék karamellElkészítés:Megsütjük a piskótát és kihűtjük.A mascarponét kikeverjük a sűrített tejjel.Aki nagyon édes szájú tehet hozzá porcukrot de szerintem anélkül is megfelelő.A habtejszínt felverjük a habfixekkel és ízlés szerinti porcukorral.Én csak meglódítom a zacskót, már nem igen mérem.Miután kész, hozzáadjuk a mascarponét és egy ideig együtt verjük tovább.
Ha lazának érzem egy plusz habfix is tud segíteni! ;)Mikor kész egy picit még pihentjük a hűtőbe.Addig felvágjuk a piskótát két vagy három részre.Tortakarikába helyezzük az alsó lapot és
elkezdjük rétegezni a krémet.A karamell most úgy nézett ki, hogy volt itthon
97 %-os karamell tükörmáz.
Nem volt kilátásba édesség, amit készítenem kellene belőle, ígyaz került a krémre és a torta tetejére.( Egyéb esetben 20 dkg barna cukor, 3 ek. víz,
10 dkg vaj,
és 50 ml tejszín hozzáadásával készítünk.Először a cukrot karamellízaljuk keverés nélkül a vízzel,
eleinte rázogatva óvatosan, ne égjen meg!Mikor karamellizálódott, félrehúzva hozzáadjuk a tejszínt,
a vajat és egy csipetnyi sót is, majd alacsony hőfokon kevergetve összemelegítjük.Hűlés után még sűrűsödik. )A torta betöltése után, lefedve a hűtőben pihen egy éjszakát.Másnap a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a sűrített tejjel.Ha netán kicsapódna, akkor se kell megijedni!A vaj és még véletlenül sem margarin,

a robotgép legnagyobb fokozatán kidolgozva, ismét krémes lesz,.
Ezzel a keverékkel átkenjük a torta külsejét,
ami a későbbiekben megvédi a tejszínt a kirepedéstől.Míg a hűtőben szilárdul, addig a hulalát felforrósítjuk anélkül, hogy forrna,

ezután elzárjuk és beleolvasztjuk a csokoládét./Megjegyezném, hogy hulalát ganache készítéséhez
és néha torta külső bevonására/díszítésére használok csak, mert nekem túl mű ízű! /Felverjük a 2 dl tejszínt, ismét a fixszel, porcukorral,
majd ezzel is egyenletesen bevonjuk a tortánkat.