Fehérboros, kapros zúza

  • 2017.07.06.
  • 3


Mérai Kata mesélt nekem erről a receptről,
ami nagyon megtetszett!Neki filmbéli partnere,
"Berényi Attila",
azaz Domokos László
készítette
el a
forgatási
szünetben. :)

Hozzávalók:
1/2-1 kg zúza, de más "csirkeségek" is kerülhetne bele :)
1 fej hagyma
zsiradék (pl. mangalica)
1
tk. pirospaprikafehérbors

1/2 dl fehérbor
1 db fehér paprika1 db paradicsompirosarany
ízlés szerint
friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
2-3 ek. sovány tejföl, vagy 1,5 dl tejszín
1 ek. 50 %-os
liszt és vagy keményítőElkészítés:A megtisztított zúzát ugyanúgy feltesszük, mint ahogy pörköltként is készítenénk.Fűszerezzük és hozzáadjuk a felaprózott kaprot.
Mikor már majdnem kész lenne, hozzáadjuk a fehér bort.Persze, ha nem találunk éppen otthon,
anélkül is elkészíthető, mert a kapor már önmagában
pikánssá teszi.Mielőtt elzárnánk, mehet bele a tejföl vagy tejszín ésa liszttel vagy keményítővel történő enyhe sűrítés.Nálunk durum tésztával kerül tányérra, aki nem vigyáz a vonalaira,
fogyaszthatja nokedlivel, hagyományos tésztákkal.