Extra csokis torta

  • 2017.04.05.
  • 2

Szülinapos hölgy tortája lett ez az extra csokis torta.Ösztönöktől vezérelve álltam neki.Sokszor megyek a makacs fejem után torta készítés közben és van,
hogy menet közbe jön a szikra! :)Most sem volt másként.Régóta izgatta a fantáziám a buborék fóliával készültcsokikerítés, így ideje volt kipróbálni.Nem csalódtam és szerencsére az ünnepelt sem.Na meg nincs annál szebb "muzsika" , mikor felvágjuk a tortátés a csoki réteg roppan a kés alatt! ;)Hozzávalók:10 szeletes olajos piskótaKrém:25 dkg mascarpone2 dl tejszín1-2 tábla jó minőségű étcsokiporcukor ízlés szerint(pár dkg-ról van szó, hisz a csoki édesíti nagyrészt)rumaroma szintén ízlés szerint de kihagyhatóSzoktam csoki aromát is használni,
ami ad egy enyhe és finom alkoholos íztCsokikerítés:Méretre vágott buborékfólia1-2 tábla jó minőségű étcsokikevés olajlehet temperálni is a csokit de ez most kimaradtés így is működöttDíszítés:Csoki díszek, kekszek, bonbonok,
ki mit szeret, azzal pakolja meg! ;)A felső részt és alját tejszínnel is díszítettem.Elkészítés:A piskótát megsütjük a feni linken található leírás szerint és kihűtjük.A krémhez megolvasztjuk a csokit gőz fölött.Ha kissé kihűlt, a szoba hőmérsékletű mascarponéhoz keverjük.Fontos, hogy ne legyen hideg,
mert a csoki megdermedhet és darabos lesz a krémünk!Ezután még porcukorral, aromával ízesítjük,
majd a jól lehűtött tejszínt felverjük és a krémbe forgatjuk.Habverővel átkeverjük.A piskótát tálcára helyezzük.Felvágjuk 2-3 felé.Egyenletesen megtöltjük a krémmel de hagyjunka torta külsejének vékony lekenésére is, hisz ehhez tapad a csoki.A tortát hűtőbe helyezzük dermedni.A fóliához megolvasztjuk a csokit gőz felett, kevés olajjal elkeverve.Nekem nem ért teljesen körbe, így elég volt egy tábla.Ha marad ki, az sem gond, hisz dísznek eltudjuk használni.A fóliát kiterítjük, ami egy ekkora torta esetében is elég hosszú lesz,
így olyan felületre helyezzük, ahol zavartalanul tud dermedni.Megkenjük a csokival. Ne legyen túl vékony a réteg, mert akkor könnyen törik.Miután annyira megdermedt, hogy megemelve nem folyik már lede még teljesen nem is kötött meg, a torta oldalához simítjuk,
a felesleget levágjuk
és hűtőbe tovább dermesztjük.Amikor kemény lett, óvatosan leválasztjuk a fóliát és voálá,kész is a csokikerítésünk!A tetejét kedvünkre feldíszítjük.Nálam kapott egy kis ezüst festést is, ami ünnepivé varázsolta!