Székelykáposzta egészségesen

  • 2016.10.08.
  • 5

Az életmódváltás nem arról szól, hogy minden
általunk szeretett ételről le kell mondanunk!
Egy-egy szigorúbb diétát követően, amikormegszokott ízeinkhez húzna a szívünk, egészségesen elkészítveismét fogyaszthatjuk őket, természetesen mértéket tartva!A családom is ragaszkodik a hagyományos konyhához,
így egyfajta kompromisszumos megoldásként, "nagy duzzogva" ;) ,továbbra is készítem ezen ételeket egy kicsit újragondolva.Így nem érezzük azt, hogy íztelen fűrészporszerűségeken tengetnénkmindennapjainkat, ezért rendszeres mozgással megfűszerezve,
nem csak súlyunkat tarthatjuk de fogyhatunk is!
Hozzávalókegy nagyobb családi adaghoz:1 kg pulykahús1 nagyobb fej hagymaparadicsom, paprika1 kg savanyú káposzta2-3 babérlevélőrölt kömény (opcionális)10-12 dkg bulgurkókuszolaj
só, bors, pirosparikavíza tálaláshoz, zsírszegény tejfölNémi csalással élek, mert sok étel ízesítőjeként
jelen van nálam a piros arany, és az effajta káposztásételeknél tálaláskor egy kevés paradicsompüré is elengedhetetlen számomra,így a hozzávalók listáján szerepel!
Elkészítés:A húst felkockázzuk, átmossuk.A hagymát szintén felkockázzuk és a
kókuszolajon sóval üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a húst, majd pirospaprikával ízesítjük és felöntjük vízzel.Beletesszük a felvágott paradicsomot, paprikát,
fűszereket, köményt, babért, pirosaranyat.Mielőtt a hús teljesen megpuhulna hozzáadjuk az átmosott
savanyú káposztát.Ha szükséges felöntjük még vízzel.A bulgurt az elején beáztathatjuk, úgy hamarabb elkészül.Amikor a káposzta már majdnem jó, a megmosott bulgur is belekerülhet.Ahogy dagad a bulgur, keverjük át időnként,
nehogy lekapja, ill. egy helyen csücsüljön az összes.Kóstoljunk, ha szükséges után fűszerezzük.Káposztánkat zsírszegény tejföllel, paradicsompürével tálaljuk.