Fehércsokis hála torta

  • 2016.05.22.
  • 1

Kedvenc nagynénémékhez
gyerek korom óta örömmel megyek látogatóba Miskére.
Nagy szeretet veszi körbe családomat, ahányszor csak náluk tartózkodunk.4-5 fogásnál sosem kerül kevesebb az asztalra, a temérdek desszertről
és a csordultig telepakolt szatyrokról már nem is szólva, amellyel útra bocsájt minket.Legutóbbi látogatásunk idején ünnepelte 58. születésnapját,így arra gondoltam, hogy meglepem egy tortával.Nagy volt az öröme, mert egy ideje már nem volt igazi szülinapi tortája,
így beletaláltam a dologba!
Annyira tetszett neki, hogy felvágni sem merte, ezért átadta emenemes feladatot.Miután hazaérkeztünk lelkesen mesélte, hogy a szomszédasszonyának
is vitt belőle, hogy kicsit dicsekedjen a tortájával.Azt hiszem ez a torta mindkettőnknek nagy örömöt szerzett! ;)A torta a szokásos olajos piskótából készült.
A krém hozzávalói:25 dkg mascarpone2 dl tejszín (pl. hulala)1 tábla fehércsoki(ez növelhető még egy táblával)kevés porcukor,
szintén kevés tej, vagy tejszín a csoki olvasztásáhozEgyéb:vajrkrém a burkolat alákb. 20- 25 dkg vaj/margarinugyanennyi porcukoregy csipet sóesetleg valamilyen aroma, pl. vaníliatovábbá megközelítőleg 1 kg burkoló anyagízlés szerinti színezők,
Elkészítés:A kisült piskótát kihűtjük rácson.A krémhez kevés tejben vagy tejszínben megolvasztjuk a csokit.Annyi kell csak bele, hogy keverhető legyen de azért sűrű maradjon.A megolvadt csokit a mascarponéhoz adjuk.
Kevés porcukorral ízesítjük és jól összekeverjük.Ezután a felvert tejszínt beleforgatjuk.Elég sűrű ez a krém zselatin nélkül is.Ha valaki nagyon, nagyon stabil krémet szeretne,
akkor egy fél expressz zselatin fix mehet a tejszínbe felverés közben.A tortát betöltjük.Hűtőben lehűtjük.A vajkrémhez kikeverjük a hozzávalókat és lekenjük a tortát.Ezután ismét hűtjük.Végezetül beburkoljuk és díszítjük.