Traktor Tom torta

  • 2016.04.25.
  • 4

Egy komoly minőség ellenőrzésen vett részt az egyik munkám!
Az erdei gyümölcsös ízű Traktor Tom torta igazi szakértő kezekbe került,
ahol alávetették egy alapos vizsgálatnak, külsőt és belső egyaránt érintve.
A teszt pozitív eredménnyel zárult, a kis minőségbiztosok elégedettek voltak.A piskóta másfélszeres mennyiségű24-26 cm-es
Olajos piskótából készült
tepsiben sütve 30 személyre.A krém:25 dkg mascarpone1 üveg erdei gyümölcs lekvár vagy dzsem3 dl hulala1 cs. expressz zselatinfixVajkrém a burkolat alá:25-30dkg puha margarin25 dkg porcukoregy csipet sóha nem elég puha a margarin vagy olvasszunk rajta
vagy tegyünk egy-két evőkanál hideg vizet a keverékhezElkészítés:A piskótát megsütjük a linken található recept alapján.
A krémhez a lekvárt kikeverjük a mascarponéban, majd azexpressz zselatinfixszel felvert tejszínt is beleforgatjuk.
Betöltjük vele a tortát, lehetőleg egyenletesen.Némi hűtést követőn, az előzőleg cukorral
kikevert vajkrémmel bekenjük a torta külsejét ésismét hűtőbe tesszük, hogy szilárd alapot kapjunk a burkoláshoz.A tortát ezután burkoljuk.
Megközelítőleg 90 dkg burkolóanyagra volt szükség.A maradékból elkészülhetett a szegő és egy kis díszítésre is futotta,mint falomb, bokor.Került a tortára egy nem túl professzionális paci, némi szalmabála,
sütőtök, tó kacsákkal, kavicsokkal, kis virágok, köves út, kerítés
és a főszereplő traki.A végén az egész kapott egy vékony olajos kenést.