Tejkrémes torta a 24. SAD-ra

  • 2014.05.07.
  • 5

A SAD
24. fordulójának Dina világa a háziasszonya.Dina nagyon ötletes dolgot talált ki! Nagyon tetszett az ötlet, melynek a következő a lényege:Tilos bármilyen cukrász eszköz használata.Így személy szerint kislányom új gyurma torta készítő eszközeit hívtam segítségül, illetve a dédnagymamámtól örökölt csipketerítőt, melyet a porcukros díszítéséhez eszközöltem.A virág egy kis egyszerű rózsácska lett, melyeket simán poharakkal szúrtam ki fondantból, minden faksznit mellőzve. :)Hozzávalók:fehér lap:3 tojás19 dkg cukor0,75 dl olaj0,75 dl langyos víz19 dkg liszt1 cs. sütőporbarna lap:3 tojás19 dkg cukor0,75 dl olaj0,75 dl langyos víz19 dkg liszt1 cs. sütőpor2 csapott ek. kakaóKrém:7 dl tej15-18 dkg cukor( ki milyen édesen szereti)3 ek. liszt+ 1 ek. keményítő,
mert biztosra mentem20 dkg margarinTovábbá:
Fondanta recept, amit használok, persze ehhez a pár virághoz keveset használunk el belőle
Hozzávalók:Fondant:kb 1 kg átszitált porcukor2 ek. méz1 ek margarin1 ek zselatin4-6 ek. vízElkészítés:A zselatint vízben feloldjuk, gőz felett, beletesszük a margarint és a mézet,
majd kb. 500 g átszitált cukorhoz adjuk.Jól elkeverjük, gépet is használhatunk, közben tovább adagoljuk a cukrot a masszához,
a kellő állag eléréséig.
Vízzel lágyítható ill.,
ha kevesebb cukorral elérjük a megfelelő állagot,
nem feltétlenül lesz szükség az 1 kg-ra.Légmentesen, fóliába csomagolva, pihentetjük.Tippek:
Hűtőben 2 hónapig eláll.
Fagyasztani nem ajánlatos, viszont nem lehetetlen.Használat előtt mikróban picit melegíthető a fondant.
Mindig takarjuk le, ha éppen valamiért szünetet tartunk, hogy ne száradjon ki.Margarinos kézzel, vízzel puhítható, ha kemény lenne.A torta hűtőben vízfoltos lehet , ha mindenképpen hűtőbe kell tenni, akkor helyezzük dobozba!Ha nagyon porcukros, vízzel fényesíthető és ismételt porcukrozással matthitható.Plasztikcsoki:10 dkg étcsoki2 ek. méz1 csapott tk. keményítőtetejére:10 g tortabevonó (ét)0.5 dl olajés a tetejére kevés porcukorElkészítés:A fondant-ot elkészültjük és pihenni hagyjuk.A plasztik csokihoz gőz fölött megolvasztjuk a csokit, melyhez az előzőleg kikevert mézes keményítőt is hozzáadjuk.Átkeverjük és el is zárhatjuk.Sütőpapírra téve hűlni hagyjuk....itt még nem túl bizalomgerjesztő állapotában.Ne ijedjünk meg az esetlegesen egyben maradt keményítődaraboktól, gyúrás közben eldolgozható!Amikor kihűlt jól átdolgozzuk, addig gyúrjuk, míg az össze zsír nem távozik belőle.nem ígérem, hogy ez rövid ideig tart. Rendes és kitartó izommunkát igényel.Amikor kész rózsákat egyéb díszeket készíthetünk belőle.
(Szobahőmérsékleten tároljuk folpackba csomagolva)A plasztikcsokiból kis díszeket készítettem gyurma formába nyomkodva, illetve