Citromos-joghurtos-mézes pohárkrém

  • 2018.03.27.
  • 4

Az idei tavaszom iszonyat sűrűre sikeredett, csak kapkodok a fejem után, és szerencsére az irányítás még az én kezemben van, de ennyi mindent még sosem próbáltam egyszerre bezsúfolni az életembe, mint most, az tuti. Na ilyenkor készülnek nálam pohárkrémek. Gyors, finom, szép, és kanapéra feltett lábbal is be lehet kanalazni – ennyi pihi mindig kell!

Négy hozzávaló kell hozzá összesen, a világ legegyszerűbb édessége, csak összekeverem a joghurtot a citromlével és a mézzel, ráöntöm a babapiskótára, és kész is. Egy éjszakát hagyni kell pihenni a hűtőben, ezalatt a babapiskóták átpuhulnak, és összeérnek az ízek. A mézet semmiképp se helyettesítsd cukorral, úgy nem az igazi! A méz máshogy édes, és ez most nagyon kell a citrom mellé.
És ha már a desszert elkészítésével ilyen gyorsan megvoltam, előkaptam a fotóállványt, és csináltam egy sorozatképet. Egyszerűen nem lehetett kihagyni, ez az öntögetősdi olyan jó játék!

Citromos-joghurtos-mézes pohárkrém
Hozzávalók:(2 adaghoz)

180 g natúr joghurt
1 kis citrom leve (50 ml)
2 ek. méz (kóstold meg, ez nagyon ízlés kérdése )
6 db babapiskóta

A joghurtot, a citromlevet és a mézet összekeverjük.
A babapiskótákat félbe törjük, és két pohárban elrendezzük.
Az egészet nyakon öntjük a citromos-mézes joghurttal, és ezzel nagyjából kész is vagyunk. Néhány órát mindenképp hagyni kell állni, hogy átpuhuljon a piskóta; legegyszerűbb, ha egy éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni.