Van jobb a csokitortánál " földimogyorós cake pop

  • 2018.01.04.
  • 7

Avagy egy csokitorta második élete.Mert úgy indult, egyébként. Csináltam egy csokitortát, csak kicsit farigcsálni kellett belőle, lettek leeső részek, maradt egy kis fölösleg, amiből „nem dobunk ki olyat, ami finom” jeligével cake popok születtek.Gondolkodtam, hogy feltegyem-e egyáltalán a blogra, mert pontos receptet nem tudok írni hozzá, de eszembe jutott, hogy pont ez a jó benne: mindenki úgy tudja variálni, ahogy szeretné. Valamennyire azért mégiscsak receptesítettem a dolgot, leírtam a csokis piskótát, ami a torta alapja volt (azzal mégsem kezdhetem, hogy „végy egy csokitortát” ), viszont a krém, amivel én töltöttem, egy kicsit macerás, néhány cake pop miatt nem éri meg nekiveselkedni, ezért azt inkább rátok bízom, hogy mivel turbózzátok fel a cake popokat.Vegyétek elő a kedvenc csokikrémetek receptjét, ha főzőcskézős kedvetek van, de ha gyorsabb megoldást kerestek, akkor tökéletes megoldás a lekvár vagy Nutella (most tényleg B tervként említem a Nutellát??? ). A lényeg, hogy legyen benne valami ropogós is (pl. földimogyoró), mert úgy izgi!Földimogyorós cake popHozzávalók:a csokis piskótához:3 tojás50 g cukor50 g vaj50 g étcsokoládé90 g liszt½ tk. sütőpor1 tk. kakaópora csokoládéganache-hoz:150 g étcsokoládé150 g tejszínaz összeállításhoz:valami, ami krémes: én csokis tortakrémet tettem bele és egy keveset a csokiganache-ból, de mehet bele lekvár vagy Nutella is, kinek mi van kéznéldurvára tört földimogyorócake pop pálcikaElőször a csokis piskótát készítjük el. Az étcsokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport egy tálba szitáljuk, és összekeverjük.A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukor 1/3 részével világos, laza habbá verjük.A fehérjét a maradék cukorral szintén habbá verjük, majd több részletben a sárgájához forgatjuk. Ehhez a masszához adjuk hozzá a csoki-vaj keveréket, majd a lisztes keveréket, és óvatos mozdulatokkal simára keverjük.A tésztát egy kisebb, sütőpapírozott sütőtálba vagy tortakarikába öntjük, és 175°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, rácson hagyjuk kihűlni.Miközben a piskóta sül, elkészítjük a csokoládéganache-t: a tejszínt felforraljuk, a csokoládét kis darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, majd ráöntjük a forró tejszínt, és simára keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk egy kicsit hűlni.Ha kihűlt a csokis piskóta, egy tálban apró darabkákra morzsoljuk, és annyi krémet-lekvárt-csokiganache-t keverünk hozzá, amitől gyurmázható állagú lesz (ne legyen túl száraz, mert akkor nem finom, de ne legyen túl lágy sem, mert akkor nem marad gömböc formájú). Kevés durvára tört földimogyorót is tegyünk bele, csak hogy izgalmasabb legyen.Ebből a masszából formázzunk gombóckákat, szúrjunk beléjük egy-egy cake pop pálcikát, és tegyük be a hűtőbe legalább egy órára (fagyasztóba téve kevesebb idő is elég neki), hogy könnyebb legyen vele dolgozni.Miután lehűltek a gombócok, melegítsünk egy kicsit a csokoládéganache-on, hogy folyósabb legyen, és egy másik tálban készítsünk elő durvára tört földimogyorót.Egyesével mártsuk a gombócokat a ganache-ba, majd hempergessük meg földimogyoróban. Tegyük vissza a hűtőbe még egy kicsit, hogy jobban összeálljanak, viszont fogyasztás előtt időben vegyük ki, szobahőmérsékleten finomabb!